This website is no longer maintained and may be outdated. | Deze website wordt niet meer onderhouden en kan verouderd zijn.

De kiezer heeft gesproken: kabinet moet de wet verbeteren!

De kiezer heeft gesproken: kabinet moet de wet verbeteren!

UPDATE 22/10: Alle stemmen zijn geteld. Het hing al in de lucht maar is nu zeker. Een meerderheid heeft tegen de sleepwet gestemd! De uitslag is helder: kiezers willen een betere wet. We zijn ontzettend blij dat zoveel mensen zich hebben uitgesproken! Het is een duidelijk signaal dat er een wens is voor een veilig Nederland, met een wet die onze vrijheden beschermt..

De afgelopen maanden hebben we, samen met ontzettend veel vrijwilligers en andere organisaties samengewerkt om zoveel mogelijk mensen te overtuigen dat deze wet beter moet. Privacy, internetvrijheid en het werk van de geheime diensten zijn eindelijk volwassen onderwerpen geworden die mensen serieus nemen. We willen iedereen die heeft bijgedragen aan deze uitslag bedanken voor hun inzet.

Het kabinet moet nu iets met deze duidelijke boodschap gaan doen. De kiezer heeft gesproken, de tegenstem moet serieus genomen worden. En wij zullen daarbij gaan helpen.

Natuurlijk gaan we eerst inzetten op het verbeteren van deze wet. Maar mocht de tegenstem genegeerd worden, dan leggen we ons daar niet bij neer. Dan stappen we met een brede coalitie van burgerrechtenorganisaties en bedrijven naar de rechter om onderdelen van de nieuwe wet aan te vechten en alsnog die verbeteringen af te dwingen.

Iedereen die aan deze uitslag heeft bijgedragen: bedankt!

This post was written by